Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Mooi zijn, Mooi voelen, Mooi blijven

Tips voor een Brazilian wax

Hieronder een aantal tips om je brazilian wax zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Pijn is niet fijn…en wordt door iedereen anders ervaren!

Lengte van de haartjes

brazilian_wax_mogelijkhedenOm de gevoeligheid van je “Brazilian Wax” tot een minimum te beperken is het van belang dat de haartjes niet langer dan 1,5 cm zijn.
Tijdens het waxen werken we in gedeelten. Wanneer de te lange haartjes naast het gedeelte dat behandeld gaat worden, die van het te behandelen gedeelte “overlappen”, worden deze haartjes alleen aan de bovenkant met hars bedekt. Bij het verwijderen van de hars zorgen die haartjes voor meer pijnbeleving.

Om het resultaat van je “Brazilian” te maximaliseren, mogen de haartjes niet korter dan 0,5 cm zijn. Het is zaak dat de haartjes zo goed mogelijk aan de wax hechten en als ze te kort zijn, lukt dat meestal niet.

Voorbereiding van een Brazilian wax

Om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen wordt precies verteld wat er gaat gebeuren en waarom. Zelf kun je ook het een en ander doen om je ervaring te optimaliseren.

Zorg dat je uitgerust bent voor een Brazilian wax behandeling

Je fysieke en mentale conditie is ook van invloed op de (pijn)beleving van je ”Brazilian”.
Als je uitgerust bent en lekker in je vel zit, kun je in het dagelijks leven veel meer hebben en dat geldt ook voor je wax behandeling.

Brazilian wax en menstruatie

Je menstruatie is ook van invloed op je pijnbeleving. Probeer je wax behandeling daarom niet te laten plaatsvinden in de periode van 3 dagen voor tot en met de 3e dag van je menstruatie. Tijdens die periode kun je nl. (veel) gevoeliger zijn.

Brazilian wax en hygiëne

De hygiëne van de wax salon en de specialiste zijn uiteraard van groot belang en hebben invloed opBrazilian_Wax_hygiene de (pijn)beleving van je “Brazilian Wax”. De Iconic Beauty Waxbar waarborgt de hoogst mogelijke hygiëne, omdat elke klant een eigen waxbakje en/of waxroller heeft. Je bent er dus altijd zeker van dat de gebruikte wax nooit in aanraking is gekomen met de huid van iemand anders. Ook je persoonlijke hygiëne speelt een rol in je (pijn)beleving. Neem, om stress te voorkomen, de normale persoonlijke hygiëne in acht. Dan voel je jezelf, tijdens de behandeling, daar niet ongemakkelijk over.
Gebruik op de dag van je “Brazilian” geen bodylotion of andere verzorgingsproducten op het te waxen gebied.

Producten voor een Brazilian wax

Je kunt, door het gebruik van bepaalde producten, er voor zorgen dat de pijnbeleving minder wordt en het resultaat geoptimaliseerd wordt.

 1. Scrub
  Ingegroeide haartjes kun je voorkomen door je huid regelmatig te scrubben. Doe dit sowieso twee of drie dagen voor je “Brazilian” (maar niet in de 24 uur daarvoor). Hiermee verbeter je ook het resultaat van je behandeling.
  Ook na je “Brazilian” is het zaak de huid twee tot drie keer per week te scrubben.
 2. Verzorging
  Verzorg de huid die behandeld is met een milde bodylotion/-cream om de huid zacht en soepel te houden.
 3. Haargroei remming
  Gebruik een haargroei remmende lotion om terug groeien van het haar te vertragen.
  Bovengenoemde producten kun je aanschaffen bij de Iconic Beauty Waxbar.
  Vraag naar de voorwaarden om deze met een aantrekkelijke korting aan te schaffen.