Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Mooi zijn, Mooi voelen, Mooi blijven

Klassieke Ontspanningsmassage

Klassieke Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kunnen. In de oudste boeken en schriften wordt massage al genoemd. Een voorbeeld daarvan is het Chinese geneeskundige boek Nei King dat tussen 400 jaar vóór Christus en 200 na Christus is ontstaan. Ook in de Indiase Ayurvedische boeken en schriften van rond het begin van onze jaartelling wordt massage genoemd. Hippocrates, de Griekse vader van de geneeskunde, schreef omstreeks 400 voor Christus al dat een stevige massage toniserend / opwekkend werkt en dat een zachte massage sederend/ rustgevend is.

Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong, Voor de gebruikelijke massagetechnieken zijn aan het Frans ontleend, effleureren, petrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren. Deze vijf handgrepen worden in de hele geschiedenis van de massage beschreven. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde.

Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwgestel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden.
 Aanrakingen (massage) stimuleren de hersenen zodanig dat ze endorfinen (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) produceren.


Massage zorgt voor een betere warmte verdeling in het lichaam. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden.


U kunt kiezen uit een massage van 30 of 45 minuten (alleen achterzijde) of een uitgebreide massage van 60 minuten.

Klassieke Ontspanningsmassage 30 minuten 34,50
Klassieke Ontspanningsmassage 45 minuten 47,50
Klassieke Ontspanningsmassage 60 minuten 59,50

 

Maak nu direct online een afspraak voor een Klassieke Ontspanningsmassage