Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Mooi zijn, Mooi voelen, Mooi blijven

Hotstonemassage

Hotstonemassage

Deze ontspannende massage waarbij het lichaam gemasseerd met warme basaltstenen geeft de huid en lichaam een weldaad van totale ontspanning. De stenen geven de warmtebron voor deze massage. De combinatie van warmte en massage technieken maakt het mogelijk om dieper in de spieren te komen dat maakt de massage heel effectiever.


Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd. Hierdoor kan de massage met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verlichtend en ontspannend werken.

De massage wordt vooral aanbevolen bij stressklachten, zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, nek en schouders klachten en gespannen spier- en gewrichtsklachten Bijvoorbeeld fybromialgie.

Bij een goede hotstonemassage worden er stenen op het lichaam gelegd en er wordt gemasseerd met stenen. Dit kan op veel manieren gedaan worden, zacht, stevig, rekening houdend met meridianen, drukpunten of chakra’s.

Ook kan een massage-ervaring totaal afwijken van wat men gewend is, door bijvoorbeeld gebruik te maken van andere technieken, muziek en sfeer.

Contra-indicaties Hot-stone massage

Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. We kunnen een onderscheid maken tussen relatieve en absolute contra-indicaties. Een relatieve contra-indicatie betekent dat er in sommige gevallen wel mag worden gemasseerd, maar dat bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam moeten worden vermeden en/of in samenspraak met een arts. Een absolute contra-indicatie betekent dat er absoluut niet mag worden gemasseerd.

Blauwe plekken-kneuzingen;
Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen;
De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma;
In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor Hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Zwangerschap;
Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een Hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Diabetes;
Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Ontstekingen;
Omdat er bij ontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de ontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk;
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out
Hoewel een Hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.

De Hotstonemassage wordt voor 45 of 75 minuten gegeven.

Hotstonemassage 45 minuten 52,50
Hotstonemassage 75 minuten 72,50

 

Maak nu direct online een afspraak voor een Hotstone Massage