Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Mooi zijn, Mooi voelen, Mooi blijven

Couperose: voorkomen is beter dan genezen!

25 juli, 2015 door

Couperose is een huidaandoening die ongevaarlijk maar ook onaangenaam is!

Couperose voorkomen is beter dan genezenEr is gelukkig nog nooit iemand dood gegaan aan couperose, maar velen mensen hebben er wel last van op meerdere gebieden. Waar kies je voor, een gezicht met allerlei rode adertjes op de neus en wangen of een gezicht zonder deze kenmerken? Het antwoord op deze vraag is duidelijk en zijn er mogelijkheden om een couperose behandeling te doen. Bij deze couperose behandeling zal het probleem worden verholpen, maar voorkomen is een ander verhaal.

Couperose voorkomen

Om couperose te voorkomen, moet je eerst begrijpen hoe het ontstaat. Simpel uitgelegd zijn het gesprongen adertjes. De kleinste adertjes, de haarvaatjes zetten uit wanneer je bijvoorbeeld bloost of het heel warm hebt. De haarvaatjes krimpen wanneer je het bijvoorbeeld koud hebt. Het proces van uitzetten en krimpen van de haarvaatjes is waarschijnlijk een oorzaak van couperose. Waarom deze adertjes springen is onder andere erfelijk bepaald. Met name de bevolking in Noord-Europa heeft last van deze huidaandoening.

Temperatuur verschillen en couperose

Door grote temperatuurwisselingen te vermijden kan couperose worden voorkomen. Koude en warmte heeft effect op de haarvaatjes die daardoor kunnen springen.

Dieet en couperose

Het nuttigen van bepaalde specerijen of het drinken van alcohol kan couperose uitlokken. Wanneer je dus vatbaar bent voor couperose is het raadzaam niet al te kruidig te eten. Teveel alcohol drinken is natuurlijk voor niemand goed!

Cosmetica tegen couperose

Concentrated_facial_serum_315Wanneer er eenmaal couperose is ontstaan, kun je deze met een crème of zalf niet meer wegkrijgen. Hiervoor zul je een behandeling moeten ondergaan. Met de juiste cosmetica kun je de capillaire werking van de haarvaatjes versterken. Dit betekent dat je de haarvaatjes beter in staat stelt om uit te zetten en te krimpen. Bij Iconic Beauty Company hebben wij onder andere de Deadsea Premier Concentrated Facial Serum. Dit product bevat de juiste ingrediënten om couperose te voorkomen onder andere vanwege de hoge dosering met vitaminen C&E om de bloedvaten te versterken.

Dit is bij uitstek geschikt om couperose te voorkomen, dit blijft immers altijd beter dan genezen!

Maak een afspraak voor een couperose behandeling

Heb je al last van couperose? Laat deze dan eerst door een van onze schoonheidsspecialistes behandelen. Al na 1 behandeling kan de couperose weggehaald worden. Lees meer op de website over een couperose behandeling of maak direct een afspraak:

Word lid nieuwsbrief