Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Tattoo verwijderen met tattoo laser

Tattoo verwijderen

Een tattoo verwijderen is een rationelere keuze dan een tattoo zetten!

Tattoo verwijderen van het hertengewei op de onderrugMensen nemen een tatoeage om verschillende redenen. Al dan niet weloverwogen of in een opwelling. Uit liefde, ter herinnering of gewoonweg omdat het op dat moment in de mode was een bepaald soort tatoeage te nemen. Denk aan de Tribal om de arm bij de man of het ‘hertengewei’ bij dames op de onderrug. Veel tatoeages worden gezet tijdens de pubertijd vaak tegen wil en dank van vader en moeder! Wat de reden voor het nemen van een tatoeage ook is, uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle mensen na zes maanden spijt heeft van een tatoeage en deze liever kwijt dan rijk zijn. Bent u niet meer gelukkig met uw tatoeage en wilt u deze laten verwijderen dan kan een behandeling met de ND Yag Tattoo Laser van Iconic Beauty Company uitkomst bieden. Een tattoo verwijderen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Waarom tattoo verwijderen?

Tattoo verwijderen nadat de liefde is bekoeldDe naam van een ex-geliefde, een ‘hertengewei’ op de onderrug of Tribal op de bovenarm die vorige eeuw nog wel leuk was of gewoonweg een tatoeage die niet meer bij je past. De reden dat een tatoeage gezet wordt kan van alles zijn. Maar zoals zo vaak is niets voor altijd, dus als het gevoel weg is gaan veel mensen opzoek naar een manier om een tatoeage te verwijderen. In het verleden waren de mogelijkheden een stuk beperkter dan tegenwoordig. De nieuwste generatie ND Yag Tattoo Laser beschikken over TOP HAT technologie. Hiermee kunnen de tatoeages op een veilige manier worden verwijderd. Het is tegenwoordig ook mogelijk om moeilijkere kleuren zoals geel te behandelen; Alleen zijn deze pigmentkleuren wat hardnekkiger om aan te pakken dan de donkere kleuren.

Hoe lang duurt tattoo verwijderen?

Hoelang het verwijderen van een tatoeage duurt, hangt af van verschillende factoren: Hoe is de tattoo gezet, welke kleuren er zijn gebruikt en hoe ‘oud’ de tattoo is spelen onder andere mee. Wanneer een tatoeage dikke, gekleurde lijnen heeft zal je meer behandelingen nodig hebben dan een kleine, fijne tatoeage. Het verwijderen is niet geheel pijnloos maar vanwege de TOP HAT technologie kan schade aan omliggende huid beperkt worden tot een minimum. De huid heeft na de behandeling vervolgens 6 tot 8 weken nodig om te herstellen voordat de volgende behandeling gedaan kan worden. Het gehele tatoeage verwijderen traject met Tattoo Laser neemt minimaal enkele maanden in beslag. In veel gevallen neemt het behandel traject een jaar in beslag. Dit hangt af van de eerder genoemde factoren die meespelen bij tatoeage verwijderen. Wij hebben voordelige jaarpakketten zodat het van te voren duidelijk is wat de kosten zullen zijn.

Hoe gaat tattoo verwijderen in zijn werk?

In de basis wordt het pigment van de tatoeage door de ND Yag Tattoo Laser in kleine deeltjes gespleten. De kleine pigment deeltjes worden deels als afvalstoffen op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Verder ontstaat er een korstje op het te behandelde gebied omdat de huid aan het genezen is. Een deel van de pigment deeltjes gaan in dit korstje zitten en vallen samen met het korstje na verloop van het lichaam af. Ook dit is een geheel natuurlijk proces waarbij de huid zichzelf geneest.

Voor de behandeling “tattoo verwijderen” zullen wij de huid eerst desinfecteren. In sommige gevallen zal er ook een verdoving worden aangebracht, dit gebeurt 60 minuten voor de behandeling.

Tijdens de behandeling “tattoo verwijderen” worden er diverse flitsen gedaan op de tatoeage. Dit is geen prettig gevoel, echter kan deze behandeling in de meeste gevallen zonder verdoving worden gedaan. Tijdens de eerste behandeling zullen wij de energie van de laser en de ‘spot size’ van de laser aanpassen naar een niveau dat bij u past. Hierbij wordt gelet op een maximaal resultaat met een minimale pijnsensatie. Met een minimale pijnsensatie, bedoelen wij het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten; Geen fijn gevoel maar dragelijk! Voor de mensen die hier echt tegenop zien of gewoonweg gevoeliger zijn, kunnen wij een verdoving aanbrengen. Dit is EMLA creme die een uur voor de behandeling aangebracht kan worden.

Na de behandeling “tattoo verwijderen” zal het gebied worden gekoeld met een gesteriliseerd ijskompres. In sommige gevallen zullen wij dit ook tijdens de behandeling doen.

Tattoo verwijderen voorzorg en nazorg

Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling de zon en zonnebank te vermijden. Dagelijks een hoge bescherming factor te gebruiken. Zorg dat het gebied waar de tatoeage zit niet zon gebruind is. Ook tussen de behandelingen door zoveel mogelijk de zon vermijden. Eventueel kunt u de tattoo afplakken met een pleister om zon blootstelling te vermijden. Het is ook mogelijk om een sun-blocker te gebruiken. Direct na de behandeling wordt de tattoo preventief ingesmeerd met antibiotica créme en afgeplakt. Tevens geven wij u advies hoe de huid na de behandeling het beste verzorgd kan worden.

Lees verder: Tattoo verwijderen vs tattoo zetten