Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Tattoo laseren voor tattoo verwijderen

Tattoo laseren nader uitgelegd

Tijdens het tattoo laseren gebeuren er allerlei dingen die niet met het blote oog zijn waar te nemen

Tattoo laseren gebeurt op 1064nm of 532 nmHet tattoo laseren gebeurt met een zogenaamde Nd-YAG-laser. Nd:YAG staat voor “neodymium-gedoteerd YAG-kristal”, waarbij YAG staat voor yttrium-aluminium-granaat. Dit type laser heeft de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. De golflengte van deze laser ligt op 1064 nm welke een rode bundel geeft tegen het spectrum van infrarood. Voor de donkere kleuren van een tatoeage is dit optimaal om het pigment te versplinteren zodat deze afgebroken en afgevoerd kan worden. Voor tattoo laseren van tatoeages met een lichtere kleur kan er een frequentie verdubbeling bewerkstelligd worden waardoor er een groene bundel ontstaat op 532 nm. Voor de lichtere kleuren van een tatoeage is dit optimaal om het pigment te versplinteren zodat deze afgebroken en afgevoerd kan worden.

Samenvattend kan dus gesteld worden:

  • Tattoo laseren op 1064 nm: Ideaal voor tattoo verwijderen van donkere en blauwe kleuren in tatoeages.
  • Tattoo laseren op 532 nm: Ideaal voor tattoo verwijderen van lichtere en kleurrijke tatoeages.

Naast de golflengte van de ND YAG Tattoo Laser kan de zogenaamde ‘spot-size’ ook worden aangepast van deze hoogwaardige laser apparatuur. De nieuwste generatie ND YAG Tattoo Laser heeft TOP HAT technologie; Hierbij wordt de energie van de laser optimaal gebundeld. De instelling van de ‘spot-size’ en de instelling van de energie van de laser heeft invloed op de pijn sensatie en beleving van het tattoo laseren tijdens de behandeling. Hoe kleiner de ‘spot-size’ en hoe hoger de energie instelling, hoe pijnlijker het in de regel is. Bij Iconic Beauty Company zoeken wij een balans tussen resultaat en behandelbeleving. Onthoud wel dat het tattoo laseren geen behandeling is voor ontspanning. Verder moet de pijn sensatie sterk genuanceerd worden, het is uiteindelijk niet zo heel spannend namelijk. Vaak is alleen de eerste behandeling van het tattoo laseren even een moment van onrust, omdat het dan nog onbekend is wat komen gaat.

Aantal behandelingen voor succesvol tattoo laseren

Een tattoo verwijderen die zwart is zal geen enkel probleem zijn. Een tatoeage die is opgebouwd uit verschillende lagen en kleuren, heeft een andere benadering. Het is een puzzeltje waarbij de juiste route gekozen moet worden welke lagen en kleuren als eerst aan de beurt zijn bij het tattoo laseren. Wij kiezen er ALTIJD voor om voorzichtig te werk te gaan. Liever een behandeling extra dan een risico nemen op een minder optimaal resultaat. Vandaar dat wij in pakketvorm werken, zodat u hier financieel geen verassingen van krijgt. Reken voor een tattoo verwijderen in ieder geval op 6 behandelingen.

Wat gebeurt er tijdens het tattoo laseren?

Tijdens het tattoo laseren gebeuren er dingen op een moleculair niveau. Het pigment in de tatoeage moet ingekapseld zijn om te kunnen behandelen. Als stelregel nemen wij dat de tatoeage minimaal 6 maanden oud moet zijn. Zodra de tattoo laser op de juiste manier is ingesteld en het te behandelen gebied is gedesinfecteerd, gaat er geflitst worden. Tijdens een laserflits wordt de energie van de laser geabsorbeerd door het pigment in de tatoeage en deze zal hierdoor versplinteren in kleine deeltjes. Deze deeltjes zijn zo klein, dat deze opgenomen worden door het omliggende weefsel en op natuurlijke wijze door het lichaam zal worden afgevoerd. Tijdens het tattoo laseren kan er soms een kleine bloeding ontstaan, geen paniek dit is normaal. Als na de behandeling het genezingsproces van de huid voltrekt, zal er een korstje ontstaan waar ook deeltjes van het pigment in zal zitten.

Is tattoo laseren toepasbaar op alle huidtypen?

Er zijn verschillende huidtypen, deze worden ingedeeld in een aantal categorieën. De lichtere huidtypen zijn beter te behandelen dan de donkere huidtypen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid melanine in de huid. Hoe meer melanine, hoe donkerder de huid. Helaas voor de mensen met een donker huidtype, zijn laserbehandelingen minder effectief. Dit komt doordat een deel van de energie verloren gaat. Echter, alle huidtypen kunnen behandeld worden, alleen zijn er meer behandelingen nodig.