Maak nu een afspraak!
023 - 56 10 630
ibc

Afvallen & op gewicht blijven

Afvallen

Om op een verantwoorde manier afvallen onder begeleiding

Naast het afvallen vergeten mensen soms dat het eigenlijk net zo belangrijk is om daarna niet meer aan te komen. Het gevaar van het zogenaamde jojo-effect is dat je er uiteindelijk nog dikker uitkomt als je niet op gewicht weet te blijven.

De drie belangrijkste succes factoren bij het afvallen in volgorde van belangrijkheid:

  1. Rust
  2. Voeding
  3. Bewegen

Hierbij zijn rust en voeding voor 80% bepalend voor het succes en 20% is het bewegen. Afvallen kan ook zonder bewegen alleen beter om dit wel te doen. Verder valt onder bewegen natuurlijk ook sport, maar iedere dag een flink stuk lopen is ook gezond en bovendien minder risico op een blessure.

Afvallen begint bij een intake gesprek

Tijdens het intake gesprek gaan wij kijken hoe jij op deze drie punten scoort. Verder worden er diverse metingen gedaan om het startpunt in kaart te brengen.

Afvallen zonder rust?

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat afvallen zonder voldoende rust erg moeilijk is. Wanneer jij niet goed slaapt zal dit op de eerste plek een negatieve invloed hebben op je stofwisseling; Deze gaat hierdoor trager werken. Ten tweede heb je minder energie waardoor je minder zin zult hebben om bijvoorbeeld te gaan bewegen of een gezonde maaltijd te bereiden. Ten derde is aangetoond door onderzoek dat slaapgebrek leidt tot honger. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het lichaam op zoek is naar energie die het niet heeft kunnen opbouwen uit voldoende rust. Samenvattend is rust dus erg belangrijk bij het succesvol afvallen!

Afvallen met het juiste dieet

Dat lees je goed, het juiste dieet. Dit betekent dat er naar de persoonlijke situatie gekeken wordt om uit te zoeken wat bij jou past. Het volgen van een gezond voedingspatroon hoeft helemaal geen lijdensweg te zijn. Je kunt heerlijk eten als je eenmaal hebt geleerd hoe en wat te bereiden. Op de dieet-op-maat pagina wordt hier meer over verteld.

Afvallen door voldoende te bewegen

Om het afslankdoel sneller te bereiken is voldoende bewegen belangrijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te komen sporten in onze infraroodtunnel. Hiermee kun je versneld kilo’s vet verbranden.